helgrillad fläskfilé med rostad(färsk)potatis 309 kcal/port
Ingredienser
2 port
250 g fläskfilé
100 g färska champinjoner
Marinad:
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk rapsolja
2 tsk chilisås
1 krm timjan
1 tsk soja
Till potatisen:
300 g små, hela potatisar
1 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
1 kvist färsk rosmarin
1 tsk balsamvinäger
1 tsk flingsalt
Så här gör du
Blanda allt till marinaden och vänd runt köttet. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min. Borsta potatisen och lägg den i en ugnssäker teflon- eller gjutjärnsstekpanna tillsammans med olja, peppar och rosmarin. Stek i 225° ca 20 min. Skaka pannan då och då. Ta upp köttet och pensla svampen med resten av marinaden. Grilla köttet över glöd eller i grillpanna 10–15 min eller tills det är svagt rosa inuti. Trä upp svamparna på spett och låt grilla med de sista 2–3 min. Häll vinägern över potatisen och skaka runt. Strö över saltet. Skiva upp köttet och servera med rostad färskpotatis, grillade champinjoner och en sallad.