fetgratinerade räkor i tomatsås
Ingredienser
4 port
Servera gärna rätten tillsammans med "Ugnsbakade grönsaker med grön pesto" - se separat recept
4 tomater i bitar
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, pressade
½ dl torrt vitt vin
1 burk krossade tomater, 425 g
1 dl basilikablad
2 msk tacosås
salt och peppar
400 g ishavsräkor
200 g feta, 10 %
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en kastrull tillsammans med lök, vitlök, vin, tomatkross, basilikablad och tacosås. Sjud under lock ca 15 min. Krydda. Vänd ner räkorna. Fördela i formar. Smula över fetan. Gratinera några minuter tills fetan fått fin färg och allt är genomvarmt. Servera med de ugnsbakade pestogrönsakerna.
Servera med: 2 tunna grissini, ca 10 g per portion
Tips: Rätten kan förberedas och ställas in för gratinering några minuter före servering.
285 kcal/port