tunnbrödsrulle 120 kcal/port

Ingredienser

1 port

 

Så här gör du

Bred 1 msk Philadelphiaost Tomat & Pesto på ½tunnbrödsskiva. Lägg på en skiva parmaskinkaoch rulla ihop.


kalkonmacka 130 kcal/port

Ingredienser

2 port

2 osötade fullkornsbröd eller glutenfritt alternativ
4 msk keso chili
4 tunna skivor rökt kalkonbröst
1 skivad tomat
basilika eller persilja
salt och nymalen svartpeppar


helgrillad fläskfilé med rostad(färsk)potatis 309 kcal/port

Ingredienser

2 port

250 g fläskfilé
100 g färska champinjoner
Marinad:
1/2 tsk dijonsenap
1 tsk rapsolja
2 tsk chilisås
1 krm timjan
1 tsk soja
Till potatisen:
300 g små, hela potatisar
1 tsk olivolja
1 krm svartpeppar
1 kvist färsk rosmarin
1 tsk balsamvinäger
1 tsk flingsalt

Så här gör du

Blanda allt till marinaden och vänd runt köttet. Låt stå i rumstemperatur ca 30 min. Borsta potatisen och lägg den i en ugnssäker teflon- eller gjutjärnsstekpanna tillsammans med olja, peppar och rosmarin. Stek i 225° ca 20 min. Skaka pannan då och då. Ta upp köttet och pensla svampen med resten av marinaden. Grilla köttet över glöd eller i grillpanna 10–15 min eller tills det är svagt rosa inuti. Trä upp svamparna på spett och låt grilla med de sista 2–3 min. Häll vinägern över potatisen och skaka runt. Strö över saltet. Skiva upp köttet och servera med rostad färskpotatis, grillade champinjoner och en sallad.


289 kcal/port

Ingredienser

2 port

200 g mager nötfärs, 10 % 1/2 tsk salt 1/2 krm svartpeppar 1 tsk olja 2 skivor grovt formbröd, ev glutenfria 4 körsbärstomater 1 bit skivad gurka 1 skiva mager fetaost, ca 30 g

Så här gör du

Krydda färsen med salt och peppar. Platta ut den till 2 tunna burgare. Stek dem i olja i en stekpanna ca 1 min på varje sida. Grilla eller rosta brödet. Lägg burgaren på brödet. Lägg på tomater och gurka. Toppa med smulad fetaost. Servera med sallad.


gratinerade bär och frukt 185 kcal/port

Ingredienser

2 port

1 nektarin i bitar 100 g björnbär 1 dl lingon 1 ägg 2 msk rörsocker finrivet skal av ½ lime 1 msk kokosflingor

Så här gör du

Sätt ugnen på 225° grillvärme. Lägg frukt och bär i en ugnsfast form eller 2 portionsformar. Vispa ägg, socker och limeskal. Bred blandningen över frukten, strö över kokos och grädda mitt i ugnen 6–7 min


RSS 2.0