fetgratinerade räkor i tomatsås

Ingredienser

4 port

 

Servera gärna rätten tillsammans med "Ugnsbakade grönsaker med grön pesto" - se separat recept

4 tomater i bitar

1 gul lök, hackad

2 vitlöksklyftor, pressade

½ dl torrt vitt vin

1 burk krossade tomater, 425 g

1 dl basilikablad

2 msk tacosås

salt och peppar

400 g ishavsräkor

200 g feta, 10 %

 

Så här gör du

 

Sätt ugnen på 225°. Lägg tomaterna i en kastrull tillsammans med lök, vitlök, vin, tomatkross, basilikablad och tacosås. Sjud under lock ca 15 min. Krydda. Vänd ner räkorna. Fördela i formar. Smula över fetan. Gratinera några minuter tills fetan fått fin färg och allt är genomvarmt. Servera med de ugnsbakade pestogrönsakerna.

Servera med: 2 tunna grissini, ca 10 g per portion

Tips: Rätten kan förberedas och ställas in för gratinering några minuter före servering.

 

285 kcal/port


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0