Frukt och bär i gelé 105 kcal/port

Ingredienser

2 port

 

 

Välj frukt och bär efter säsong, men använd inte kiwifrukt som gör att geléet inte stelnar.


2 gelatinblad eller motsvarande mängd pulver 
1 msk pressad citron 
1 msk socker
2 dl utspädd Fun light-saft, valfri smak
1 apelsin i hinnfria klyftor 
50 g vindruvor i halvor
några blåbär och/eller hallon 
2 jordgubbar
citronmeliss


 

 

 

Så här gör du

 

 

Lägg gelatinet i kallt vatten 5 min. Värm citronsaften med sockret och Fun light-saft. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i saftlagen. Låt svalna till rumstemperatur. Fördela frukten i två vackra glas och häll saftlagen över. Låt stelna i kylskåp minst 2 tim. Garnera med jordgubbar och citronmeliss.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0