fruktig mintchokladglass 210 kcal/port

Ingredienser

4 port

 

1 ägg

2 msk rörsocker

1½ dl varm standardmjölk, ev. låglaktos

40 g mintchoklad, typ ”After eight”

½ dl vispgrädde, ev. låglaktos

100 g fryst banan i bitar

100 g halvfrysta mangobitar

 

Så här gör du

 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken under vispning. Värm blandningen under fortsatt vispning tills den tjocknar en aning. Tillsätt chokladen som får smälta under omrörning. Låt kallna helt, gärna i kylen. Blanda ner grädden och kör blandningen i glassmaskin enligt anvisning. Mixa banan och mango och vänd ihop med mintchokladglassen.

Psst: Byt ut mangon mot hallon eller jordgubbar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0